Cossetània Edicions, 2020
Idioma: Català

La història de l’exploració de l’espai, un llibre ple de detalls i anècdotes poc conegudes sobre els somnis i missions que ens van portar a la Lluna, a explorar Mart amb robots, i a cavalcar sobre asteroides i cometes.

L’home sempre ha contemplat el cel, somiant en volar a la Lluna i més enllà. La guerra freda, a finals de la dècada dels 50 i durant la dels 60 del segle XX va impulsar aquests somnis i els convertí en realitat.

La Unió Soviètica va liderar aquest avanç, generant una enorme pressió en l seu rival. Les missions es succeïen una rere altra, amb enormes riscos i també fracassos. Aviat, l’esforç econòmic superior dels EEUU els situaria a l’avantguarda.

Però varen arribar les primeres tragèdies, en ambdós costats, i de sobte vàrem descobrir el perill que representa desafiar l’espai.

Després de la conquesta de la Lluna, la humanitat ha estat capaç de situar robots a Mart, enviar sondes als confins del Sistema Solar i explorar a curta distància cometes i asteroides.

En aquest llibre recullo els principals episodis de la història de l’exploració espacial, combinant detalls de les missions amb les històries dels seus protagonistes.

La sorpresa de l’Sputnik 1. El destí de Laika. El fiasco del Vanguard. Com Yuri Gagarin es va jugar la vida. La tragèdia de l’Apollo 1 i del Soyuz 1. La carrera per la Lluna. L’elecció d’Armstrong per davant d’Aldrin. L’alarma que podria haver avortat l’aterratge a la Lluna. L’epopeia de l’Apollo 13. Els accidents del Challenger i del Columbia. Els 7 minuts de terror a Mart. La sonda que ens va enamorar de Saturn. Les Voyager.

El llibre acaba amb el desig que sapiguem explorar l’espai sota els valors que no hem sabut (o volgut) aplicar en el nostre planeta, com ara la pau, la cooperació i la solidaritat. En benefici de tots.

Aquí pots accedir a la fitxa del llibre en el web de l’editor.

Tags: